Tips for å sikre mobilen

Telefonen din er blitt mer verdifull enn lommeboka, enn nøklene dine, og i noen tilfeller er den viktigere enn din personlige computer, når det kommer til sensitiv informasjon. Men, kanskje har du akkurat nå en gnagende skyldfølelse, fordi du ikke har gjort nok for å beskytte mobilen, med unntak av en fire-sifferet pin-kode?

Pris deg lykkelig for at det finnes hjelp og gode råd, som hjelper deg med å gjøre telefonen sikrere. Nå kan du beskytte disse viktige meldingene, samt fotos som du ikke ønsker at skal falle i de gale hendene.

Hver dag stjeles det tusenvis av mobiler, og sjansen for at data blir stjålet er ekstremt høy. Om du er en gjennomsnittlig smartphone-bruker kan du sikre deg ved å følge de følgende rådene.

Oppdater software ofte

Om du kjører mobilen med iOS, Android eller Windows, så er det alltid lurt å sikre seg de siste versjonene av operativsystemet. Når det kommer til Android kan dette være litt vanskelig, på grunn av den leddvise produksjonen, men med de to andre er det ganske lett, og rett frem. Nyeste software inkluderer mange nye features, og gode kontroller, men det inkluderer også at eventuelle sikkerhetshull i tidligere versjoner er blitt tettet igjen. Det kan være lurt at du setter telefonen til å oppdatere automatisk, eller til å varsle deg når nye oppdateringer er ute, slik at sikkerheten på dette punktet alltid er på topp.

Bruk en sikker låseskjerm

Sørg for at du har et passord på låseskjermen din. Dette er grunnleggende, men det finnes fortsatt mange som ikke har aktivert denne enkle sikkerhets-formaliteten. Det finnes mange gode sikkerhetssystemer i forbindelse med låseskjermen, som ansikts-gjenkjenningen til Android, samt mange andre systemer. Google devices ratings kan være et hjelpsomt virkemiddel for å finne ut hvilke sikkerhetssystemer som til en hver tide er oppdaterte. Et godt tips er at den løpende versjonen av ansikts-gjenkjenningsprogrammet til Android faktisk ikke er like sikkert som det er gøy. Et fullstendig alfanumerisk passord er derimot fortsatt det sikreste alternativet. For sikkerhetens skyld er det også lurt at du ikke har huget av noen bokser som gjør passordet synlig ved anledning. Det kan også være lurt å forandre passordet med jevne mellomrom, for å forhindre at noen i omgangskretsen begynner å huske passordet ditt.

Installer antivirus-software

En av de største truslene mot mobilens sikkerhet er om den blir hakket, eller utsatt for mer avanserte virus. Problemet er fortsatt ikke like vanlig som det pleide å være med datamaskiner, og om du ikke laster ned tvilsom mykvare, så vil du kunne unngå denne faren, men trusselen er likevel troverdig.

Appel virker å kunne by på den beste sikkerheten, siden de som selskap holder mange av kortene tett til brystet. Android, med sin åpne kode, gjør mobilene med disse operativsystemene potensielt mer sårbare. Om du har en Android telefon er det derfor lurt å ha et virusprogram som en ekstra sikkerhet. De fleste produsenter vil kunne fortelle deg hvilket virusprogram de anbefaler. Dette gjelder spesielt om du laster ned apps fra tredje parter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *