Fra a til b med mobilen

Stadig flere leverandører tar i bruk mobil teknologi som et ledd i lettere å nå sine kunder. Transportsektoren er intet unntak, og er på mange måter et prakteksempel på en bransje der mobile løsninger og sanntidssystemer har kunnet optimere logistikken.

Intelligent veifinner

Med et intelligent transportsystem som vet hvor du befinner deg og hvor du vil, kan du enkelt få hjelp til å finne raskeste vei fra a til b. I tillegg får du nyttig tilleggsinformasjon om tid, type transportmidler og antall bytter. Teknologiselskaper som Google og Apple er eksempler på selskaper som på mange måter har evnet å revolusjonere offentlige transportsystemer, med sin måte å kommunisere reiseruter på. Dette har igjen ført til større tilstedeværelse av transportaktører på nett – offentlige som private.

Uberisering av økonomien

Et av de mest kjente og utbredte transportselskapene som benytter seg av mobilen som plattform, er Über. Med mobilen og dens GPS-tilknytning er det enkelt for systemet å se hvor du befinner deg, og med det knytte deg opp mot nærmeste sjåfør og estimere en kostnad for din reiserute. I appen ser man dessuten hvem som henter, hvilken bil føreren har, og hvordan man kan kontakte vedkommende. Ratingsystemet som følger med, er en viktig del av delingsøkonomien. Service er på mange måter blitt “relansert” ved at fører og passasjer rater hverandre i ettertid.

Papirløs reise

En annen effekt av Uber og andre app-baserte løsninger for transport er ideen om den papirløse reisen. For de som reiser i jobbsammenheng betyr dette at de slipper å bekymre seg for å huske å be om en kvittering etter reisens slutt, og ikke minst – man slipper å tenke på hvor man oppbeverarer den. Når reisen er slutt, finner man enkelt og greit fram til kvitteringen man mottok på e-post, eller man finner den i reiseoversikten i e-posten.

Men den papirløse reisen innebærer mer enn bare elektroniske kvitteringer. Fraværet av papirpenger er en vel så viktig faktor, og en muliggjører for hele konseptet. Cashless-konseptet rommer stadig flere bransjer, og i transportsektoren blir det stadig vanligere at betalingsinformasjon legges inn i appen i forkant, hvor det så lastes ved reise. Enkelte aktører tar leser til og med av kreditt eller debit -kortet ditt ved hjelp av kamerateknologi, slik at du ikke engang trenger å legge inn betalingsinformasjon manuelt. Og så snart dette er gjort, ligger denne informasjonen lagret for framtidige reiser.

Elektroniske billetter leses i ofte på samme måte som papirbilletter. QR-koder blir stadig vanligere, også på papirbilletter, og disse skannes av en QR-skanner – enten i form av en automat ved inngangen, eller ved en kondduktør eller billettkontrollør.

En utfordring med mobilbaserte billetter er imidlertid batteri, belysning og skjermkvalitet.

For optimal funksjonalitet, sørg for å ha nok batteri på mobilen, eventuelt en nødlader, slik at batteriet ikke dør før du får vist fram billetten. Husk at det også kan bli kontroll, eller at du kan trenger å vise billetten igjen i forbindelse ved forsinkelser eller overgang.

Videre krever mange skannere at belysningen på mobilen er satt på høyt til maksimalt nivå. Dette er på grunn av at QR-skannere ofte krever en vesentlig kontrast mellom de hvite og de sorte områdene for at leseren skal klare å tyde mønsteret. De mest intelligent appene, så som SAS, Flytoget og iPhone-appen Wallet for å nevne noen, har skjønt dette. Her settes lysstyrken på mobilen automatisk opp når du ber om å vise billetten eller QR-koden.

Skjermkvaliteten er sjeldent et problem, men kan bli en utfordring i de tilfellene mobilskjermen er betydelig skadet eller knust. Dersom du er på lengre reiser, og din mobilskjerm generelt er dårlig beskyttet mot skade og uhell, kan det være en idé å ta med seg en papirversjon av billetten. Knust skjerm kan nemlig gjøre det utfordrende å tyde hva som står på skjermen din.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *