Et mobilselskap som åpner armene for ny teknologi

I kjølvannet av fantastiske framskritt i teknologien, og det såkalte “tingenes Internett”, hvor etter hvert alle dingser og duppeditter er koblet opp mot hverandre, er det enkelte mobilselskap som ønsker å være ute i god tid.

Framskrittet betyr ikke bare en helt ny hverdag for privatpersoner, men bedrifter og selskaper verden over vil få en helt annen måte å forholde seg til dokumentasjon og registrering. For etter hvert som alt vil gå automatisk, vil en konsultasjon hos lege eller sykehus bli en helt annen situasjon for de fleste. Med en ansikts-skann vil man registreres på listen og legen vil kjapt lese opp navnet.

En helt ny hverdag for finansielle institusjoner

Når all teknologi arbeider sammen, vil de velkjente transaksjonskostnadene synke drastisk og tiden det tar reduseres, til så og si null. Dermed vil mange slike ekstrakostnader forsvinne, og man kan enkelt overføre summer fra et sted til et annet. Dette vil være en spennende utvikling for både bankkunder og ikke minst finansielle institusjoner som hver dag jobber med pengetransaksjoner og store summer.

Det vil bli billigere å betale utenlands-regninger og overføre penger til andre kontoer.

I tillegg vil det blomstre opp virtuell valuta hvor selve krypteringen foregår inne i avanserte metoder å kode overføringer på. Disse vil være transparente, men likevel umulig å åpne for uvedkommende.

Mobile tjenester vil nå nye markeder

De mobile tjenestene vil være med på å støtte disse tjenestene som kommer til å bli mer og mer vanlige blant folk flest og som gjør at man kan effektivisere mange av de dagligdagse tingene man holder på med.

Med applikasjoner og programmer vil man kunne registrere, slå av og på, sende dokumenter og føre over penger med et smil, en ansikts-gjenkjenning eller et tommel-trykk.

For det kan nå bli mulig å føre over store filer og dokumenter til hverandre ved å være pålogget. Hele systemet bygger på en desentralisert metode å lagre og oppbevare data, som igjen sendes i klosser og ikke rader, hvor mer data kan overføres med mindre kraft. Igjen ser man nytten av å være mange i systemet som skal bidra til en enklere hverdag for folk flest.

Den nye hverdagen vil bli spennende og helt sikkert vil det dukke opp nye utfordringer og hindringer. Men at teknologien er fantastisk og til stor hjelp for mennesker flest, er det ingen tvil om. Når god teknologi brukes på riktig måte, kan det hjelpe selv de minst kyndige, til å få en bedre hverdag. Fremtiden er her allerede.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *